Fitness Accessoires

Alles wat je moet weten over de roeitrainer!

lazy

Ben je toe aan meer beweging of ben je het zat om steeds naar de sportschool te moeten gaan? Dan is de roeitrainer een goed hulpmiddel om ervoor te zorgen dat jij thuis kan sporten en er genoeg voldoening uit kan halen. Speciaal voor jou vertellen we je meer over de roeitrainer, en hebben we de beste geselecteerd.

Wat is een roeimachine/roeitrainer?

Een roeimachine of een roeitrainer is een apparaat met een weerstandssysteem. Met behulp van de gemonteerde hendel, kan jij plaatsnemen op het zitje, en aan de hendel trekken om in beweging te komen. Het zitje van de roeitrainer is gemonteerd en zorgt ervoor dat jij vooruit en achteruit kan om uiteindelijk de beweging te kunnen maken. Afhankelijk van de roeimachine kan de weerstand verhoogt of verlaagt worden. Dit zorgt ervoor dat de roeimachine perfect is voor een beginner of een gevorderde sporter. Met de roeimachine boots je als het ware de roeibeweging op het water na.

Vaak fungeert de roeimachine als een warming-up, omdat het een goede manier is om de hartslag te verhogen, en je lichaam voor te bereiden op een fanatieke workout!

Voor wie is de roeitrainer- of machine geschikt?

Een roeitrainer is voor iedereen geschikt. Van jong tot oud en van beginnende sporters tot gevorderde sporters. De roeitrainer is een apparaat waarvan er altijd wel minimaal 1 aanwezig is in de sportschool. Hierdoor is de roeimachine een goed apparaat om gewend aan te raken, en een routine mee op te bouwen als bijvoorbeeld vast apparaat voor de warming-up, of om je conditie naar het volgende level te brengen.

lazy

Hoe zit het eigenlijk met de techniek als ik train op een roeimachine?

Je wilt natuurlijk vervelende blessures voorkomen tijdens het trainen met een roeimachine. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met jouw techniek. Met behulp van dit filmpje, wat wij speciaal voor jou hebben uitgekozen, wordt uitgelegd waar jij op moet letten en welke houding jij moet aannemen tijdens het roeien. Met de juiste houding, zorg jij ervoor dat je de oefening beter uitvoert met betere resultaten tot gevolg! 

Welke soorten roeitrainers zijn er?

Er zijn meerdere soorten roeitrainers beschikbaar en allen hebben een verschillend weerstandssysteem. 

Luchtweerstand
We beginnen eerst met de luchtweerstand. Bij een roeitrainer met luchtweerstand wordt de weerstand bepaald door de kracht die jij uitoefent op het apparaat. Een kanttekening is dat de roeimachine veel lawaai maakt door de beweging van de lucht.

Waterweerstand
Dan is het tijd voor de roeitrainer met een waterweerstand. Bij het apparaat is er een watertank bevestigd. Dit kan je zelf vullen met water. Hoe meer water er in de tank wordt gestopt, hoe zwaarder het zal zijn om weerstand te creëren. Je kunt dus zelf bepalen hoe hard en hoe zwaar je wil trainen.

Elastische weerstand
Ten derde, de roeitrainers met een elastische weerstand. Wil je het simpel houden, dan is de elastische weerstand perfect. Het apparaat maakt niet veel geluid, maar heeft simpele trainingsprogramma’s en is makkelijk in gebruik. Perfect dus voor de beginners.

lazy

Hydraulische weerstand
Tot slot, de roeitrainer met een hydraulisch weerstandsysteem. Dit apparaat maakt gebruik van twee cilinders die gevuld zijn met gas. Roeitrainers met een hydraulisch weerstandsysteem zijn iets groter en zien er iets anders uit. De weerstand kan aangepast worden door de stand van de cilinder te veranderen.

Waar moet ik opletten als ik een roeitrainer wil kopen?

Als je zelf een roeimachine wil kopen moet je wel op enkele aspecten letten. Wij hebben ze hieronder voor je uitgewerkt!

 1. Je lichaamslengte
  Jouw lichaamslengte speelt een grote rol bij het bepalen welke roeitrainer voor jou geschikt is. Bepaalde roeimachines zijn niet geschikt voor personen bepaalde lichaamslengte. Als je bijvoorbeeld langer dan 1.90m bent dan moet je kijken voor een langere roeimachine, want anders kan je de oefening niet goed uitvoeren omdat je benen in een oncomfortabele range bewegen.
 2. Het maximale belastbare gewicht
  Naast je lichaamslengte moet je ook goed letten op het maximale belastbare gewicht. Dit houdt in dat je rekening moet houden met het maximale lichaamsgewicht van de personen die de roeimachine gaan gebruiken. Als je zelf bijvoorbeeld 110 kg weegt raden we je niet aan om een roeitrainer te kopen die maar 110 kg kan houden. De kans op schade wordt veel groter.
 3. De stabiliteit van de roeitrainer
  Een roeitrainer moet stabiel zijn. Als je fanatiek wilt gaan sporten is er een kans dat de roeimachine gaat verschuiven. Dit is niet comfortabel tijdens het trainen doordat je je elke keer wilt inhouden om verschuiving te voorkomen. Over het algemeen kan je er vanuit gaan dat hoe zwaarder het roeiapparaat is, hoe stabieler het apparaat staat.
 4. Voor welk doel wil je de roeitrainer gebruiken?
  Afhankelijk van jouw doel en de roeimachine zijn er trainingsprogramma’s aanwezig. De meeste roeitrainers bevatten verschillende trainingsprogramma’s waar jij gebruik van kan maken, maar let op, dit is niet bij elk apparaat aanwezig. Zo zijn er roeitrainers die beschikken over een hartslagprogramma. Hier heb je waarschijnlijk een hartslagband voor nodig om dit te kunnen meten. Het voordeel hiervan is dat jij inzichtelijk kan krijgen hoe het ervoor staat met jouw conditie. Op basis hiervan kan jij doelen stellen.

  Dan zijn er ook nog roeitrainers die een ergometer functie hebben. Hiermee train je op wattage. Dit gaat in combinatie met kracht en vermogen. Hierdoor kan je doelen stellen die jij wilt behalen.

  Op de meeste roeitrainers zijn ook andere trainingsprogramma’s aanwezig die specifiek gericht zijn op het onderhouden of trainen van de conditie. Kortom een roeimachine is een perfect hulpmiddel wat bijdraagt aan een sportief en gezond leven.

Welke voordelen brengt een roeitrainer met zich mee?

 1. Een roeitrainer is geschikt voor iedereen
  Afhankelijk van jouw doelen, je leeftijd, je ervaring en je conditie is er een trainingsprogramma aanwezig die je zelf kan afstellen.
 2. Thuis trainen
  Met een roeitrainer ben je in staat om op elk gewenst moment thuis te kunnen trainen. Je bent niet meer afhankelijk van een sportschool en je hoeft niet meer te wachten totdat eindelijk het apparaat vrij is.
 3. Hogere calorie verbranding
  Tijdens het roeien gebruik je jouw hele lichaam. Hierdoor verbruikt jouw lichaam veel energie en brandstof. Dit kan het afvallen versnellen!
 4. Alle spieren komen aan bod
  Met een roeimachine zal je meerdere spieren tegelijk gebruiken, en zullen die dus ook moeten samenwerken. Wel zo handig toch. Dit maakt al je spieren net iets sterker!
 5. Perfect voor je conditie
  Met een roeitrainer hoef jij je geen zorgen te maken over je conditie. Bij een constant gebruik van het apparaat zul je merken dat je conditie snel zal verbeteren.

Wat zijn de nadelen van een roeimachine?

Een roeimachine heeft zoals hierboven beschreven enorm veel voordelen. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten als je een roeimachine wil aanschaffen.

 • Het klinkt aantrekkelijk om een roeimachine aan te schaffen en het te plaatsen in je huis. Maar hou echter rekening met de grootte van een roeimachine, want het zal niet overal passen. Daarnaast is het niet verstandig om een roeimachine buiten te plaatsen vanwege weersomstandigheden. Zorg dus dat je binnen genoeg ruimte hebt om de roeimachine neer te zetten.
 • Het kan gaan vervelen. Hoe je het wendt of keert, het is een eentonig apparaat. Je kunt het leuker maken door het apparaat te gebruiken voor een warming-up of tijdens een workout. Ook kan je bij het aanschaffen van een roeitrainer kijken of er meerdere programma’s op zitten, dit is goed voor de spanning en de afwisseling van de trainingen.
 • Het is een investering. Een goede roeimachine is eenmaal niet goedkoop, dus wees 100% zeker van je zaak dat je het apparaat vaak wilt gaan gebruiken. Zo niet, zou het zonde zijn van je investering!

Zelf een roeitrainer kopen? Dit zijn de beste roeitrainers!

Speciaal voor jou hebben we de beste roeitrainers die op dit moment op de markt zijn uitgezocht! Om het extra makklijk te maken hebben we al linkjes toegevoegd zodat je ze niet meer zelf hoeft op te zoeken. Klik op de foto’s of de titels en je gaat automatisch naar het product in de desbetreffende webshop! Dit zijn de beste roeitrainers op dit moment:

De water roeitrainer met trainingscomputer
Met deze water roeitrainer haal je luxe in huis. De trainingscomputer stelt jou in staat om total body workouts uit te voeren. De weerstand is verstelbaar en met een ergonomisch zitvlak, hoef jij je geen zorgen te maken over comfort. Met het LCD scherm word jij constant op de hoogte gehouden van jouw afstand, je calorieverbruik, je tempo, je temperatuur en je tijd.

Prijs: €999,95

De Maxxus roeitrainer 6.1
Train nu je hele lichaam, zoals schouders, armen, buik, rug of benen. Voeg daarbij een cardio- en krachttraining aan toe, en je hebt alles gehad! Hiermee kun jij een professionele roeitrainer worden. De resultaten worden bijgehouden door de computer en de computer geeft inzage in de slagen, de afstand, de snelheid, de trainingstijd en het het verbrande aantal calorieën. Doordat er meerdere weerstandsniveaus beschikbaar zijn kan jij de training op jouw doelen en wensen afstemmen!

Prijs: €899,95

De Maxxus roeimachine Airrow
De Maxxus roeimachine heeft een moderne uitstraling met een sportief ontwerp. De bedieningsplaat is makkelijk te gebruiken, en is geschikt voor iedere sporter. Niet meer lang bezig met de computerfuncties, maar direct aan de slag gaan!

Prijs: €789,95

De Maxxus roeimachine 7.4 met trainingscomputer
De Maxxus roeimachine 7.4 lijkt een beetje op de Maxxus roeimachine Airrow, maar deze is een stukje goedkoper. De Maxxus roeimachine 7.4 is uitgerust met twee complementaire remsystemen. Om een ​​realistisch roei gevoel te creëren, zorgt de windturbine in de hoofd behuizing voor een luchtweerstand waarmee je het gevoel kan vergelijken met roeien op het water. 

De roeimachine heeft 8 weerstandsniveaus waardoor je de weerstand kan aanpassen naar jouw gewenste niveau. Het niveau kun je aanpassen via het elektrische computerscherm.

Een bijkomende voordeel is dat je de Maxxus roeimachine 7.4 kunt inklappen, dit scheelt weer wat ruimte!

Prijs: €559.95

De Maxxus roeimachine 10.0
Als laatste aanbeveling hebben we de Maxxus roeimachine 10.0. Met een Maxxus roeimachine boots je een roeitraining na. Wat deze is roeimachine zo goed maakt zijn de maar liefst 12 trainingsprogramma’s en 16 verschillende standen die je kan instellen via een LCD display. Ook is de roeimachine lang, de maximale lengte van de sporter is 205 cm. 

Prijs: €1399.95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *