Bekende Fitnessers

De opkomst van fitnessgoeroe MoBicep

lazy

Soms ontkom je er niet aan dat je op social media geconfronteerd wordt met bekende influencers, fitness modellen en lifestyle coaches die jou proberen te beïnvloeden. Denk hierbij aan Joel Beukers, MoBicep, JayJay Boske en nog veel meer. Zij bieden jou vaak manieren aan om je training en voeding aan te passen door middel van supplementen, voedingsschema’s, persoonlijke begeleiding of video’s. Deze week nemen we MoBicep onder de loep.

Wie is MoBicep?

Mohamed Lemhadi (30), ook wel bekend onder de pseudoniem MoBicep, is een fitnessgoeroe en ondernemer die bekend is geworden van zijn vlogs en video’s op Instagram en YouTube. MoBicep is inmiddels voor vele mensen een voorbeeld geworden op het gebied van fitness doordat hij zoveel mogelijk mensen probeert te stimuleren om te gaan sporten. Dit doet hij door fitness video’s op te nemen en zijn fitness supplementen aan te bieden via zijn bedrijf MB Nutrition.

Het verhaal van Mohamed Lemhadi

Tegenwoordig kan niemand meer om MoBicep heen. Inmiddels komt hij overal langs op social media en op nieuwswebsites zoals de Telegraaf. Het is allemaal begonnen nadat hij realiseerde dat het tijd was voor verandering, want op een bepaald moment woog hij 107 kilo en zat hij niet lekker in zijn vel. Hij paste zelfs zijn eigen broeken niet meer. MoBicep is vanaf dat moment fanatiek begonnen met trainen in de sportschool. Na een tijdje is hij dit op gaan nemen, en heeft hij deed gepubliceerd op YouTube en Instagram. Zijn video’s bleken al snel veel bereik te krijgen onder zijn volgers.

De fitnessgoeroe heeft ook documentaires gemaakt over bepaalde fases in zijn leven. Met zijn documentaires liet hij zich zien van zijn kwetsbare kant en toont hij hoe zwaar het emotioneel is om je met de juiste voeding, mentaliteit en trainingen aan bijvoorbeeld de bulk- of de cutfase te houden. De documentaires kun je vinden op zijn YouTube account

MB Nutrition

MoBicep biedt zijn fitness supplementen, zoals zijn pre-workout, fatburner en eiwitshakes, aan met zijn eigen bedrijf “MB Nutrition”. De fitnessgoeroe is met zijn bedrijf begonnen toen hij dagelijks online video’s posten over trainen in de sportschool en dat sloeg ineens aan. Hierdoor krijg hij veel reacties en groeiden zijn aantal volgers. MoBicep deed al gauw de ontdekking dat er een nieuwe markt was waar hij zijn ervaring en expertise kwijt kon en in zijn video’s liet hij zien waar hij zijn eiwitshakes kocht. Nadat veel volgers interesse toonden in de supplementen is hij het zelf gaan verkopen. 

lazy

Een van de supplementen die MB-Nutrition aanbiedt is de “Bicep Papa Fat Burner”. Door het innemen van de Fat Burner onderdruk je jouw hongergevoel waardoor je trek in eten afneemt. Da’s pas handel, zoals MoBicep het zegt. Naast de “Fat Burner” verkoopt MoBicep ook andere supplementen zoals Whey Proteine, Whey Isolaat, Pre workout en Eiwit shakes. 

Ook verkoopt MoBicep voedingsschema’s en supplementen pakketten. Op basis van jouw wensen en doelen wordt er een persoonlijk schema opgesteld met de juiste verhoudingen tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Voor de echt fanatieke sporters hebben ze ook pakketten die gericht zijn op het aankomen of afvallen, zodat jij alles in één keer in huis hebt.

Naast de MB Nutrition webshop heeft MoBicep onlangs ook zijn eigen MB Nutrition winkel in het centrum van Breda geopend. 

De ondernemer MoBicep

Voordat MoBicep MB Nutrition is beginnen heeft hij een autozaak gehad, genaamd ”My Occasions” in Breda.

Inmiddels heeft MoBicep, naast zijn bedrijf MB Nutrition, zich verder ontwikkeld als een succesvolle ondernemer. De fitnessgoeroe heeft nu ook een eigen kledinglijn ontwikkeld. Onlangs heeft hij “Donza” op de markt gebracht. Met zijn bedrijf Donza verkoopt hij hoodies, trainingspakken, shirts en petjes. Inmiddels heeft het bedrijf al 23 duizend volgers op Instagram.

Ook heeft MoBicep een eigen wax geïntroduceerd onder de naam “Bicepwax”. De Bicepwax wordt al verkocht in veel kapperszaken in Nederland. De wax wordt ook door bekende influencers gepromoot, zoals de bekende rapper Boef, en Harrie Snijders. 

Het ongeluk met de Lamborghini van MoBicep

Zeg nou eerlijk, wie droomt er nou niet over een Lamborghini. Helaas ging het voor MoBicep fout toen hij zijn Lamborghini Huracán uitleende aan zijn vriend Dave Roelvink. Dave Roelvink wist helaas niet zo goed om te gaan met de peperdure sportauto en reed de bolide frontaal tegen een paal. Dit betekende dat Mohamed geen gebruik meer kon maken van zijn Lamborghini. Maar niet getreurd, het fitnessmodel liet het er niet bij zitten en pakte veel groter uit, een Lamborghini Urus. 

lazy

Het wagenpark van MoBicep

MoBicep doet het zo goed dat hij een mooi wagenpark heeft opgebouwd waar een menig persoon jaloers op zal zijn. De fitnessgoeroe heeft een Lamborghini Urus, Lamborghini Huracán Spyder en een Rolls-Royce Dawn voor de deur staan. Dat MoBicep een echte autoliefhebber is blijkt maar weer uit het feit dat hij nu ook een Rolls-Royce Cullinan heeft aangeschaft. Deze SUV weegt maar liefst 2.660 kilogram, is 5,3 meter lang en heeft een vermogen van 571 pk. De grote vraag is nu wat de volgende stap zal zijn van MoBicep is, om zijn grote aantal volgers te verrassen.

lazy

Mobicep aangesproken op nepvolgers

lazy

Ondanks het succes van Mobicep, liep hij ook enkele tegenslagen op. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Mohamed Lemhadi op de vingers getikt voor het inzetten van nepvolgers en neplikes op Instagram. De ACM is van mening dat de consument hiermee misleid wordt, doordat het een positiever beeld krijgt van de webshop “Bicep Papa” en de fatburners.

Met onmiddellijke ingang moet de Fitnessgoeroe Mobicep stoppen. Zo niet, staat hem een dwangsom te wachten die kan oplopen tot 100.000 euro. In een video op Instagram, heeft hij aangegeven dat er onder zijn volgers ook nepvolgers bevindt. Hierop heeft hij meteen actie ondernomen door een bedrijf in te huren die zijn nep volgers hebben verwijdert. De aandacht in media en de (negatieve) reacties die hij heeft ontvangen heeft hem wel goed gedaan, want inmiddels is zijn Instagram account, Mobicep, verder gegroeid naar meer dan 500.000 volgers, naar aanleiding van dit debacle.

Badr Hari en Mobicep gaan samenwerken

Op 11 januari 2021 maakte Mobicep bekend dat hij met zijn bedrijf, MB Nutrition, een samenwerking is aangegaan met de bekende Marokkaans-Nederlandse kickbokskampioen Badr Hari. De kampioen wordt ambassadeur van het merk MB Nutrition, en gaat de supplementen daarvan gebruiken voor zijn training. Als professioneel kickbokser heeft hij bepaalde supplementen nodig zoals eiwitshakes of pre-workouts. Uit de samenwerking komt naar voren hoe ambitieus Mohamed is om zijn bedrijf en merk te laten groeien en de volgende stap te zetten naar het buitenland. 

Lees hier meer blogs over bekende fitnessers!

lazy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *