Fitness Accessoires

Fitness Handschoenen

lazy

Als je regelmatig in de sportschool komt dan herken je het waarschijnlijk wel, de vervelende blaren op je handen. Iedere krachtsporter krijgt hier wel eens last van. Het kan soms erg hinderlijk zijn tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Je kan de kans op blaren op je handen aanzienlijk verkleinen door het aanschaffen van fitness handschoenen.

Waarom fitness handschoenen?

Fitness handschoenen hebben 3 grote voordelen, namelijk: het beschermt je handen tegen blaren, het zorgt voor meer grip tijdens de oefeningen, en het ondersteunt je polsen.

1: Bescherming van je handen
Wanneer je oefeningen doet met een zwaarder gewicht krijg je al snel blaren in je handen. Denk bijvoorbeeld aan een deadlift. Wanneer je een deadlift uitvoert ligt de barbell (de stang) precies tussen je vingers en je handpalm in. De huid in je handpalm wordt dan naar beneden gedrukt door het gewicht van de stang, waardoor na enkele herhalingen de huid rood wordt, en hier later een blaar of eelt zal ontstaan.

Fitness handschoenen maken het uitvoeren van de oefeningen een stuk comfortabeler. Door de kussentjes in de handschoenen wordt de huid in je handpalm niet/minder naar beneden gedrukt. Hierdoor wordt de kans op blaren aanzienlijk kleiner.

2: Meer grip tijdens de oefeningen
Naast het beschermen van je handen tegen blaren, zorgen fitness handschoenen ook voor meer grip. Als je bijvoorbeeld een pull-up doet kan het zijn dat je snel grip verliest, waardoor je de oefening niet goed meer kan uitvoeren, en naar beneden zakt. Met het gebruik van fitness handschoenen verhoog je enorm je grip. Door het materiaal van de handschoenen is de aanraking met de pull-up bar stroever waardoor je meer herhalingen kan doen. Ook zweten jouw handpalmen nu in de handschoenen in plaats van op de dumbells. Deze zullen dan minder snel uit je handen glippen.

Door het gebruiken van fitness handschoenen zou je zwaarder kunnen gaan trainen.

3: Ondersteuning van de polsen
Bepaalde fitness handschoenen hebben ook een ondersteunende functie voor de polsen. Wanneer je zwakke polsen hebt kan het gebruik van deze handschoenen je polsgewrichten beschermen. Bij bijvoorbeeld het bankdrukken, of het trainen van de biceps of triceps, komt er veel gewicht op je polsen te staan. Door het gebruik van pols-ondersteunende handschoenen kan je de polsen ontlasten.

Soorten fitness handschoenen

Er zijn verschillende soorten fitness handschoenen. Je hebt fitness handschoenen die alleen de handen beschermen, en zorgen voor meer grip, maar je hebt ook handschoenen met ondersteunende functies voor de polsen.

Naast de functie van de handschoen is het ook handig om naar het materiaal te kijken. Het is van belang dat de handschoen elastisch is, om zo comfortabel met jouw handen en vingers mee te bewegen. Ook is het belangrijk dat de handschoen luchtig is, om zo snel het zweet af te voeren. 

Tot slot moet je bepalen of je handschoenen wil die de vingertoppen bedekken, of dat de vingertoppen open mogen zijn. Het is meestal voldoende als een handschoen alleen de handpalm en een deel van de vingers en pols bedekt. Met dit gebied van de hand kom je in aanraking met de stang of de gewichten. Een bijkomend voordeel is dat handschoen met open vingertoppen beter ademen, en je hierdoor minder snel zweethanden krijgt.

Welke maat fitness handschoenen moet ik hebben?

Naast het type en het materiaal van de traingingshandschoen is het ook belangrijk om goed te kijken naar de maat. Zo is het belangrijk dat je de handschoenen ietsje groter koopt dan je eigen handen. Als je gaat trainen zullen je handen een klein beetje groeien, doordat de spieren in je handen zich iets uitzetten. Wanneer je de handschoenen dan precies op maat hebt gekocht, zal je merken dat de handschoenen tijdens het trainen net te strak zitten.

Wanneer je de handschoen te groot koopt zullen je handen gaan schuiven in de handschoenen, waardoor je niet lekker kan trainen. Ook krijg hierdoor alsnog kans op blaren.

De beste fitness handschoenen

Wij hebben alvast enkele fitness handschoenen voor je uitgezocht.
lazy

Nike Elevated trainingshandschoenen
De Nike Elevated handschoenen zijn gemaakt van leer en een vulling van foam. De handschoen is zo ingericht dat er kussentjes zitten op strategische gebieden om je handpalmen te beschermen. De achterkant van de handschoen is ventilerend en er zitten gaatjes bij de handpalmen om zo de handschoen luchtig te houden en zweet af te voeren tijdens je workout.

Nike Gym Premium trainingshandschoenen
De Nike Gym Premium handschoenen zijn iets goedkoper dan de Nike Elevated handschoenen. Ook deze handschoen is gemaakt van foam, bevat gaatjes in de handpalmen en heeft een luchtige achterkant. Doordat deze handschoen niet van leer is gemaakt, heb je minder grip tijdens de workout dan met de Nike Elevated handschoen.

Domyos fitness handschoenen
De Domyos fitness handschoen is een van de goedkopere handschoenen op de markt. De Domyos handschoen is gemaakt van polyester, waardoor de grip prima is, maar niet zo goed als bij leer. Ook de deze handschoen bevat gaten in de handpalmen en een luchtige achterkant. Het klittenband bij deze handschoen gaat 2x om de pols waardoor de pols redelijk ondersteunt wordt.

Kan ik mijn fitness handschoenen wassen?

Tot slot nog wat informatie over het wassen van de fitness handschoenen. Net als jouw andere sportkleding, moet je jouw fitness handschoenen ook regelmatig schoonmaken. De meeste fitness handschoenen kun je het beste met de hand wassen, met een milde zeep of wasmiddel. Doe dit niet dagelijks, zodat ze langer meegaan. De handschoenen regelmatig buiten de sporttas luchten is ook niet verkeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *